page_banner

Warta

Sababaraha pangaweruh ngeunaan AIBN (CAS: 78-67-1)

1.Ngaran Inggris:2,2′-Azobis(2-métilpropionitrile)

 

2.Sipat kimiawi:

 

Kristal columnar bodas atanapi kristal powdery bodas.Teu leyur dina cai, leyur dina pangleyur organik kayaning métanol, étanol, aseton, éter, Petroleum éter jeung anilin.

3. Tujuan:

 

Salaku hiji inisiator pikeun polimérisasi of vinyl klorida, Vinyl asétat, acrylonitrile jeung monomér séjén, kitu ogé salaku agén foaming pikeun karét jeung plastik, dosage nyaeta 10% ~ 20%.Produk ieu ogé tiasa dianggo salaku agén vulkanisasi, ubar buku kimia pertanian, sareng perantara dina sintésis organik.Produk ieu mangrupikeun zat anu kacida toksik.Lisan LD5017.2-25mg/kg dina mencit bisa ngabalukarkeun karacunan signifikan pikeun manusa alatan sékrési sianida organik salila dékomposisi termal.

4. Metode produksi:

 

Acetone, hydrazine hydrate jeung Natrium sianida dipaké salaku bahan baku: suhu réaksi Kondensasi luhur nyaéta 55 ~ 60 ℃, waktu réaksi téh 5h, lajeng cooling ka 25 ~ 30 ℃ pikeun 2h.Nalika hawa turun ka handap 10 ℃, klorin diwanohkeun tur réaksi lumangsung handap 20 ℃ dina Chemicalbook.Babandingan bahan nyaéta: HCN: aseton: hidrazin = 1L: 1,5036kg: 0,415kg.Sianohidrin aseton diréaksikeun sareng hidrazin hidrat, teras dioksidasi ku klorin cair atanapi aminobutyronitrile sareng Natrium hipoklorit.

 

Suhu 5.Initiation of initiator

 

AIBN mangrupikeun inisiator Radikal anu saé pisan.Lamun dipanaskeun nepi ka kira 70 ° C, éta bakal terurai sarta ngaleupaskeun nitrogén sarta ngahasilkeun radikal bébas (CH3) 2CCN.Radikal bébas rélatif stabil alatan pangaruh gugus siano.Bisa ngaréaksikeun jeung substrat organik séjén sarta baranahan jadi radikal bébas anyar bari ngancurkeun sorangan, sahingga memicu réaksi Ranté radikal bébas (tingali Réaksi Radikal Bébas).Dina waktos anu sami, éta ogé tiasa gandeng sareng dua molekul ku Chemicalbook pikeun ngahasilkeun tetramétil Succinonitril (TMSN) kalayan karacunan anu kuat.Nalika dipanaskeun AIBN ka 100-107 ° C, éta lebur sareng ngalaman dékomposisi gancang, ngaluarkeun gas nitrogén sareng sababaraha sanyawa nitrile organik toksik, anu ogé tiasa nyababkeun ledakan sareng ignition.Lalaunan terurai dina suhu kamar tur nyimpen handap 10 ° C. Tetep jauh ti sparks jeung sumber panas.Racun.Métabolismena jadi asam hidrosianat dina jaringan sato saperti getih, ati, jeung uteuk.

 

6.Storage jeung angkutan ciri:

 

① Klasifikasi karacunan: Karacunan

 

② Ciri bahaya ngabeledug: bisa ngabeledug lamun dicampurkeun jeung oksidan;Gampang dioksidasi, teu stabil, kuat terurai dina panas, sareng ngabeledug Chemicalbook nalika dipanaskeun ku héptana sareng aseton.

 

③ Ciri bahya kaduruk: Mudah kaduruk ku ayana seuneu kabuka, suhu luhur, jeung agén pangoksidasi;Decomposes gas kaduruk lamun kakeunaan panas;Ngaduruk ngahasilkeun haseup nitrogén oksida toksik

 

④ Panyimpenan sareng ciri transportasi: ventilasi gudang, pengeringan suhu rendah;Nyimpen misah ti oksidan

 

⑤ agén extinguishing: cai, keusik garing, karbon dioksida, busa, 1211 agén extinguishing

warta

warta


waktos pos: Jun-26-2023